Pro League
Za 16:00
Eredivisie
Za 16:30
Pro League
Za 18:15
Eredivisie
Za 18:45
Eredivisie
Za 18:45
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

9GAG Kijken Gratis met rapport. Alles wat u moet: App, TV & Laptop (2022)

9gag.com is een unieke site die de functies van YouTube, Reddit, Instagram en 4chan combineert. Het is perfect voor mensen die van memes en korte, grappige video's houden. Mijn recensie zal uitleggen waarom 9GAG een waardevolle site is voor iedereen die tegelijkertijd wil lachen en leren.

9Gag

9gag tv

9gag~ inc. chris chan

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer
Laatst bijgewerkt: Zaterdag, 30.September 2023
Biografie van de auteur
Hallo. Mijn naam is Nicole Sommer. Ik ben een grote voetballiefhebber en doe veel onderzoek naar de gemakkelijkste manier om voetbal op tv en online over de hele wereld te bekijken.

9gag.com

Naarmate het tempo van het delen van informatie de afgelopen tijd is versneld, is de hoeveelheid inhoud die we met elkaar kunnen delen afgenomen. Waar mensen vroeger vrienden uitnodigden om samen een film te kijken, kan datzelfde sentiment tegenwoordig worden overgebracht met een gifje van twee seconden.
Nu, voor alle duidelijkheid, ik ben hier niet om u de les te lezen over de afnemende kwaliteit van onze vormen van communicatie. Ik erken gewoon dat de inhoud die we zien sneller te bekijken is, waardoor een meer gestroomlijnde vorm van socialiseren mogelijk is - vooral online.
Dit heeft ertoe geleid dat veel bedrijven, zoals HuffPost en The Verge, hun eigen YouTube-kanalen hebben gemaakt, specifiek voor hun respectieve doelgroepen, om ervoor te zorgen dat ze altijd inhoud bieden die relevant en aantrekkelijk is voor hun kijkers.
Over het algemeen is men het er echter over eens dat de meeste YouTube-video's van een langere duur zijn dan een paar minuten, toch? Het bekijken van een YouTube-video kan met andere woorden vaak worden gezien als een verplichting, althans in vergelijking met het bekijken van iets als een snelle gif of bijvoorbeeld een Tik Tok-video. Je zult waarschijnlijk minstens een paar minuten op YouTube kijken.
Sommige nieuwere alternatieven voor YouTube die niet zo gericht zijn op lange of zelfs complete video-inhoud, hebben echter de sociale media-componenten van YouTube overgenomen (evenals, zo zou kunnen worden betoogd, het algemene idee achter een gratis platform voor het delen van video's), om gigantische databases met kortere media-inhoud te creëren: gifs, memes en dat soort dingen.
Als ik denk aan sociale mediasites die broeinesten zijn van gif- en meme-cultuur, is het eerste dat in me opkomt 9GAG. 9GAG is niet in de eerste plaats een sociale mediasite; het is ook niet in de eerste plaats een site voor het delen van video's / gifs. In de meest elementaire termen is 9GAG een hybride site, die aspecten van sociale media samenbrengt en de mogelijkheid om door gebruikers gemaakte inhoud te delen. Het toeval wil dat het grootste deel van de inhoud die op 9GAG wordt gedeeld onder de paraplu van de 'meme' of 'gif'-cultuur valt. 9GAG is een nieuwer content hosting / social media platform dat snel stoom heeft opgepikt.

Geschiedenis

9GAG werd in 2009 en 2010 opgericht door een groep van vijf mensen uit Hong Kong: Ray Chan, Chris Chan, Derek Chan, Marco Fung en Brian Yu. Hun gedeelde visie was om een online platform te creëren waar mensen humoristische foto's en video's konden delen. De naam 9GAG blijft een mysterie. In een interview uit 2012 weigerde CEO Ryan Chan de oorsprong ervan uit te leggen.
Het is echter mogelijk dat de huidige houding van het bedrijf ten opzichte van zijn gebruikers te wijten is aan het woord gag, dat vaak wordt gebruikt als een grap of een shtick. Dit is waarschijnlijk het geval omdat de oprichters van 9GAG het oorspronkelijk gebruikten als cv-bouwer tijdens hun tijd in het acceleratorprogramma van 500 startups, en ze hebben sindsdien hun focus verlegd naar serieuzere projecten deze zomer.
Na het voltooien van hun zomerprogramma werd het 9GAG-team verwelkomd in de incubator van Y Combinator. Dit is waar de gebruikersbasis van 9GAG steeg tot 70 miljoen unieke maandelijkse bezoekers over de hele wereld. Het werd overduidelijk dat deze kleine grappensite de plek was waar hun fortuin verborgen was. Dus verlieten ze alle andere projecten en werkten ze fulltime aan 9GAG. Ze waren er ook erg aardig over en gaven 500 startups een deel van het eigen vermogen voor hun hulp en mentorschap.
In juli 2012 haalde 9GAG een indrukwekkende $ 2,8 miljoen op bij investeerders uit Silicon Valley. De volgende maand konden ze dat bedrag van durfkapitalisten evenaren. Tegenwoordig opereert 9GAG vanuit zowel zijn huizen in Hong Kong als Silicon Valley en is het een van de meest veelbelovende locaties om in de gaten te houden.

Ontwerpen

Als ik de manier waarop 9GAG is ontworpen zou moeten beschrijven, zou ik zeggen dat het er ongeveer uitziet als een kruising tussen YouTube, Reddit en Instagram. Eerlijk gezegd zijn dit helemaal geen slechte sites voor 9GAG om in het bedrijf mee te zijn, qua ontwerp. Ik bedoel, ik heb mijn zorgen over het ontwerp van YouTube, maar het is op zijn minst bekend; wat het navigeren door 9GAG ook een vertrouwde en intuïtieve ervaring maakt. Dat gezegd hebbende, gewoon voor de goede orde (hoewel het geen kwaad kan om het te zeggen), denk ik dat het ontwerp van 9GAG iets beter is dan dat van YouTube - het is veel gebruiksvriendelijker, denk ik en heeft een meer intuïtieve lay-out.
Dit is waar de invloed van Instagram in het spel komt. De hoofdpagina van 9GAG is vergelijkbaar met die van Instagram- een constante feed van foto-, korte video- en gif-inhoud die door andere gebruikers wordt gedeeld. Onder elk bericht kun je reageren en 'liken'. Aan de linkerkant kunt u door de site bladeren op Hot, Trending, Fresh of op categorie (Grappig, Dieren, Anime, Cosplay, Gaming, enz.).
Het doet me denken aan Reddit, in de zin dat gebruikers elk bericht dat ze zien kunnen upvoten of downvoten. Dit heeft natuurlijk invloed op de zichtbaarheid van dat bericht. Dus, net als Reddit, gebruikt 9GAG een soort gedemocratiseerd stemsysteem om te beslissen welke inhoud de meeste zichtbaarheid op de site verdient.

Tevreden

Zoals ik eerder heb vermeld, is 9GAG niet het type site dat is ontworpen voor diegenen die op zoek zijn naar diepgaande video-inhoud in lange vorm. Als je echter van memes, gifs en korte grappige video's houdt, is 9GAG zeker de site voor jou. Er is een algemene trend op 9GAG die neigt naar demografieën die genieten van dingen als anime en manga, cosplay en gaming. Dit is iets waarvan ik denk dat het belangrijk is om op te merken, omdat elke website zijn eigen soort cultuur heeft. Gaming, anime en humor zijn de belangrijkste ingrediënten van wat 9GAG zo leuk maakt.

Mobiele en desktopervaring

Ik geloof dat de ervaring van het gebruik van de site zeer intuïtief en georganiseerd is. Ik had geen echte klachten bij het openen van de site op mijn laptop. Het enige dat ik niet leuk vond, was een ongemarkeerde, constant verfrissende feed met inhoud rechts van de hoofdfeed. Ik vond het afleidend en onprofessioneel ogend, maar misschien ligt dat aan mij.
Ook de app biedt een uitstekende gebruikerservaring. Misschien zelfs beter dan die van de desktop browser site, om eerlijk te zijn. Het lijkt veel meer op een legitieme sociale media-outlet, de app doet dat. Ik kan niet helemaal de vinger leggen op waarom, maar het heeft een professionelere uitstraling. De lay-out van de app lijkt bijna op die van een nieuws-app - dat is waarschijnlijk waar ik die professionele sfeer van oppik. Hoe dan ook, naar mijn mening biedt de app een superieure ervaring. En andere gebruikers lijken het daarmee eens te zijn - 9GAG heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren (van de 5) in de Apple App Store.

Prijzen en plannen

Is 9GAG gratis om je voor aan te melden en te gebruiken? Ja, het is helemaal gratis om je aan te melden en te gebruiken. Er zijn nog steeds advertenties op de site, maar ze zijn slechts een deel van de kosten van het gebruik van 9GAG.

Suggesties die ik heb voor 9GAG

Ik zou graag willen dat de in-browser website de 9GAG-app volgt in termen van zijn schone, gestroomlijnde uiterlijk. Ik geniet echt van het intuïtieve ontwerp van de app en ik hoop dat de website zelf een vergelijkbare ervaring kan bieden. Anders dan dat, doet 9GAG geweldig werk in wat het doet en ik denk dat het leuk zou zijn om een betaalde abonnementsservice te hebben die advertenties elimineert.

Conclusie

Als je merkt dat je het vaakst naar internet komt om te lachen, is 9GAG waarschijnlijk de site die je moet bekijken. Waarom zou je het niet eens proberen, wat heb je te verliezen?
/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer
Nicole Sommer is een echte voetbalfan en trouwe supporter van FC Arsenal en 1.FC Köln. Ze speelt actief als centrale aanvaller in de vrouwenopleiding van TuS Köln in Duitsland. In haar vrije tijd brengt ze veel tijd online door, waaronder het onderzoeken van de voetbalstreamingruimte. Haar onderzoek is gepubliceerd in verschillende online voetbaltijdschriften.
Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden

Populaire zoekopdrachten

9Gag

9gag tv

9gag~ inc. chris chan

9GAG Kijken Gratis met rapport. Alles wat u moet: App, TV & Laptop (2022).

9gag.com is een unieke site die de functies van YouTube, Reddit, Instagram en 4chan combineert. Het is perfect voor mensen die van memes en korte, grappige video's houden. Mijn recensie zal uitleggen waarom 9GAG een waardevolle site is voor iedereen die tegelijkertijd wil lachen en leren.

Over ons     Voorwaarden     Neem contact met ons op