Pro League
Za 16:00
Eredivisie
Za 16:30
Pro League
Za 18:15
Eredivisie
Za 18:45
Eredivisie
Za 18:45
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

Bandcamp Kijken Gratis met rapport. Alles wat u moet: App, TV & Laptop (2022)

Bandcamp is een schoon en modern platform met een uniek model dat artiesten hun eerlijke deel betaalt en nog wat. Het enige probleem dat ik met Bandcamp heb, is dat de Discover-functie het moeilijker maakt om nieuwe artiesten te vinden dan zou moeten zijn. Hoe dan ook, etnomusicologen zullen terugkijken op Bandcamp en zich verwonderen over het unieke karakter ervan voor het hebben van een democratisch model, waardoor het opvalt tussen een zee van roofzuchtige, uitbuitende bedrijven.

Bandcamp

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer
Laatst bijgewerkt: Zaterdag, 30.September 2023
Biografie van de auteur
Hallo. Mijn naam is Nicole Sommer. Ik ben een grote voetballiefhebber en doe veel onderzoek naar de gemakkelijkste manier om voetbal op tv en online over de hele wereld te bekijken.

bandcamp.com

Dit is de grap - voor indiemuzikanten, doe-het-zelfbands en muziekliefhebbers die geïnteresseerd zijn in het ontdekken van nieuwe en obscure muziek, is Bandcamp een enorme bron van plezier. Ik heb het over het platform dat zeer nauw verbonden is geraakt met de diy-muziekscene in Amerika. Je kunt het gemakkelijk zien op elke universiteitscampus - er zijn meestal veel jonge mensen die een album of vijf op Bandcamp hebben.
Bandcamp is dus een website waar mensen muziek kunnen uploaden, kopen en delen. Het begon als een manier voor mensen om muziek te verkopen die ze zelf hebben gemaakt, maar nu is het ook een plek waar mensen muziek van andere artiesten kunnen kopen. Mensen zijn er hype over omdat het in het midden van de jaren 2010 een van de eerste plaatsen was waar bands hun muziek online konden verkopen.
Hier zal ik onderzoeken of Bandcamp zijn zout waard is. Is het een effectief platform voor het ontdekken van nieuwe deuntjes? En is het alleen voor obscure artiesten om hun garageband kelder sludge EP's te posten? Wat onderscheidt het van andere vergelijkbare platforms? Laten we het uitzoeken.

Hoe het begon

Het in Oakland, Californië gevestigde bedrijf Bandcamp begon te groeien in 2010 toen Amanda Palmer haar platenlabels schuwde ten gunste van het hosten van hen op het platform en het nemen van promo-verantwoordelijkheden in eigen handen. Indie-game-ontwikkelaars volgden snel en hosten hun gamesoundtracks op het platform. Al snel vond de doe-het-zelf-tijdgeest van dit tijdperk uitdrukking in het model van Bandcamp en het werd snel populair in de muziekscene.
Sinds de oprichting in 2008 is Bandcamp uitgegroeid tot het go-to-platform voor kleinschalige muzikanten om hun albums en merchandise online te hosten, promoten en verkopen. Hoewel het niet helemaal dezelfde opwinding genereert als tijdens zijn saladedagen, heeft het uithoudingsvermogen en zal het waarschijnlijk nog enige tijd duren.

Hoe het werkt

Velen van ons weten dat muzikanten en kunstenaars niet veel respect krijgen op economisch gebied. De nietige betalingen die bands krijgen voor hun streaming royalty's, de manier waarop minder bekende artiesten worden behandeld door de muziekindustrie zelf, of een van de andere mishandeling die kleine artiesten ontvangen, leiden allemaal tot een gevoel dat er iets uit balans is. Daarom ligt de schoonheid van Bandcamp in de eerlijkheid tegenover artiesten. Door deze artiesten hetzelfde loon te geven als aan meer bekende artiesten, helpt Bandcamp de balans in de muziekindustrie te herstellen en ervoor te zorgen dat alle stemmen worden gehoord.
Het tijdloze cliché© van de uitgehongerde kunstenaar is zo oud als de beschaving zelf, maar vandaag meer dan ooit, met inkomensongelijkheid op een hoogtepunt, zijn muzikanten en andere creatieven harder de dupe van economisch onrecht dan de meeste beroepen. Dit is de reden waarom het model van Bandcamp hen zo'n trouwe aanhang heeft opgeleverd met die in doe-het-zelf- en low-level muziekscènes.
Veel mensen hebben Bandcamp een "online platenwinkel" genoemd, maar ik ken geen winkels waar je alleen voor platen kunt betalen als je dat wilt. Dit is de grootste kracht van Bandcamp, omdat je als artiest de vrijheid hebt om je muziek aan te bieden als op donatie gebaseerde inhoud (betaal wat je maar wilt) of alleen toegang tot betaalde inhoud. Hoewel deze vrijheid misschien onbelangrijk lijkt, geeft het kunstenaars meer controle dan ze eeuwenlang hebben gehad.
Zoals vermeld op de website van Bandcamp, is de kernovertuiging van het bedrijf dat "muziek een onmisbaar onderdeel is van cultuur, en om die cultuur te laten gedijen, verdienen artiesten het om eerlijk en transparant te worden gecompenseerd." Zonder dit geloof zou onze missie zinloos zijn en hebben we ons bedrijf gebouwd rond een model dat de kunstenaar op de eerste plaats zet.
Bandcamp brengt geen hostingkosten of lidmaatschapskosten in rekening en neemt slechts 15% van het geld dat een artiest verdient aan de verkoop.
Laten we zeggen dat Tommy Longtooth zijn album aanbiedt voor $ 10 op Bandcamp. Voor elk album dat hij verkoopt, neemt hij $ 8,50 mee naar huis en Bandcamp houdt $ 1,50. Jenny Frogtongue besluit haar album te plaatsen als een "pay what you want?" aanbod. Als iemand besluit om Jenny x bedrag te betalen voor haar album, zal Bandcamp alleen maar een korting nemen.
Dus, om te herhalen, Bandcamp verdient alleen geld als de artiest geld verdient. Dit is gunstig voor muzikanten omdat het Bandcamp stimuleert om hun artiesten te helpen geld te verdienen. Als je een worstelende muzikant bent, is dit misschien de eerste keer dat je ooit hebt gehoord van een groot bedrijf dat zoiets doet. Als je een muziekfan bent, zul je ook blij zijn om te weten dat je te maken hebt met een platform dat voor zijn muzikanten zorgt. Het is geruststellend om te weten dat het geld dat je betaalt voor een album eigenlijk naar de persoon gaat die het heeft gemaakt.
Veel mensen vinden allure in Bandcamp omdat het een breed scala aan onaangeboord talent herbergt. Natuurlijk, er zijn tienduizenden getalenteerde muzikanten met persoonlijke websites of Facebook-pagina's, maar hoe kun je ze per ongeluk tegenkomen? Heel moeilijk. Met Bandcamp kun je door onbekende bands bladeren, waardoor je de kans krijgt om je te begeleiden. Misschien klinken er van elke vijf bands waar je naar luistert er vier als de dikke darm van een olifant. Laat dat je echter niet ontmoedigen; blijf zoeken en je zult zeker goud vinden.

Ontwerp van de Website

Wilt u naar de hoofdbestemmingspagina van de website gaan en een vrij standaard showcase-banner zien met samengestelde afspeellijsten, luistergidsen en best-of-lijsten? Onder deze banner ziet u een willekeurig gegenereerde lijst 'Nu verkopen'. Deze lijst wordt in real-time bijgewerkt met de tracks die zojuist zijn gekocht. Scroll naar beneden en je vindt de sectie van Bandcamp Daily. Deze sectie wordt dagelijks bijgewerkt met album-van-de-dag picks, opinieartikelen, samengestelde lijsten en personeelskeuzes.
Terwijl ik dit schrijf, streamt Bandcamp Daily het album Batuco van de in Mexico-Stad gevestigde groep Son Rompe Pera. Dit album wordt beschreven als een moderne distillatie van Mexicaanse, Peruaanse en Colombiaanse folk en ik heb in 5 minuten een nieuwe schat gevonden.
Ik bladerde door een paar kunstenaarspagina's en merkte dat ze allemaal erg op elkaar leken. Ik denk dat continuïteit tussen profielen fans helpt om gemakkelijker door het platform te navigeren. Een artiest kan zijn pagina tot op zekere hoogte aanpassen, maar de basislay-out blijft vast en ik vind dit een van de sterke punten van Bandcamp. Elk profiel is strak, gestroomlijnd en vrij van rommel, waardoor het gemakkelijk is om te vinden wat u zoekt wanneer u een nieuwe artiest ontdekt.

De zwakke punten van Prime Video

Het addertje onder het gras bij het hebben van zo'n billijk platform is dat het massa's muzikanten aantrekt. Dit creëert een oneindigheid van inhoud en Bandcamp heeft dit niet het beste gedaan. Je zou hopen dat de Discover-functie het gemakkelijk zou maken om door de catalogus te bladeren en nieuwe banden te vinden, maar in werkelijkheid lijkt het algoritme behoorlijk zwak. Het werkt op dezelfde manier als Pandora in zijn hoogtijdagen, waarin het nummers zal aanbevelen waarvan het denkt dat ze vergelijkbaar zijn met waar je net naar hebt geluisterd, maar het voldoet vaak niet aan mijn normen.
Het lijkt erop dat dit vooral kan worden toegeschreven aan de focus van Bandcamp op hun artiesten, in plaats van hun fans. Misschien is een kleine herbalancering van de prioriteiten op zijn plaats. Als Bandcamp erin zou slagen om hun artiesten hetzelfde tarief te betalen als nu, terwijl ze ook een eersteklas Discover-systeem creëren, zou het echt de loyaliteit van muziekontdekkers overal kunnen vastleggen.
/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer
Nicole Sommer is een echte voetbalfan en trouwe supporter van FC Arsenal en 1.FC Köln. Ze speelt actief als centrale aanvaller in de vrouwenopleiding van TuS Köln in Duitsland. In haar vrije tijd brengt ze veel tijd online door, waaronder het onderzoeken van de voetbalstreamingruimte. Haar onderzoek is gepubliceerd in verschillende online voetbaltijdschriften.
Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden

Populaire zoekopdrachten

Bandcamp

Bandcamp Kijken Gratis met rapport. Alles wat u moet: App, TV & Laptop (2022).

Bandcamp is een schoon en modern platform met een uniek model dat artiesten hun eerlijke deel betaalt en nog wat. Het enige probleem dat ik met Bandcamp heb, is dat de Discover-functie het moeilijker maakt om nieuwe artiesten te vinden dan zou moeten zijn. Hoe dan ook, etnomusicologen zullen terugkijken op Bandcamp en zich verwonderen over het unieke karakter ervan voor het hebben van een democratisch model, waardoor het opvalt tussen een zee van roofzuchtige, uitbuitende bedrijven.

Over ons     Voorwaarden     Neem contact met ons op