Wat wil je in een muziekstreamingservice?
Het kan een beetje overweldigend zijn om erachter te komen welke muziekstreamingservices de beste opties voor u zijn. Dit geldt vooral als je er rekening mee houdt dat de meeste van hen geen advertenties hebben die de luisterervaring aangenamer kunnen maken.
De meeste muziekstreamingsites die er zijn, gebruiken een freemium-model, wat betekent dat de gratis versie met veel beperkingen wordt geleverd. Zo kun je niet alle content beluisteren en moet je achteraf om de 2 of 3 nummers door vervelende advertenties heen zitten.
Het is belangrijk om te bepalen wat u wilt van een muziekstreamingservice voordat u een beslissing neemt. Elk platform biedt verschillende voordelen, afhankelijk van waar de luisteraar naar op zoek is. Anders zouden de platforms niet van elkaar te onderscheiden zijn.
Er zijn verschillende muziekstreamingdiensten op de markt, zoals Spotify, Tidal en Pandora. Spotify is geweldig voor luisteraars die nieuwe muziek willen ontdekken en willen genieten van aangepaste afspeellijsten die voor hen zijn gemaakt door een complex algoritme op basis van hun luistergewoonten. Tidal is voor de audiofiel met een fijn afgestemd oor voor geluidskwaliteit, of de hardcore muziekfan die exclusieve toegang wil hebben tot bepaalde inhoud zoals live gestreamde optredens en vroege albumreleases die op geen enkele andere service te vinden zijn. Pandora, aan de andere kant, zal voor iedereen zijn die geniet en misschien mist luisteren naar de radio en op zoek is naar een leuke, minder actief betrokken rol in hun luisterervaring.
Wat zijn uw primaire interesses en behoeften als gebruiker van een muziekstreamingservice? Ben je vooral fan van mainstream pophits, of geef je de voorkeur aan meer obscure, underground artiesten? Maak je regelmatig gebruik van social media? Denk je dat het wenselijk zou zijn dat de door jou gekozen muziekstreamingservice ook sociale netwerkfuncties heeft?
Als je op een van deze vragen 'Ja' hebt geantwoord, is het waarschijnlijk dat SoundCloud het streamingplatform voor jou is. Het is anders dan elke andere muziekstreamingservice die er is, omdat het meestal bestaat uit artiesten, producers en dj's die met elkaar netwerken en net zo vaak luisteren als ze hun eigen muziek plaatsen. Het is een wederzijds voordelige streamingdienst, voor zowel fans als artiesten. En als je een eigen muziekcarrière nastreeft, is SoundCloud een noodzakelijke site waarop je aanwezig kunt zijn.
De grootste muziekstreamingservice ter wereld?
SoundCloud werd in 2007 opgericht door Alexander Ljung en Eric Wahlforss en binnen tien jaar was het uitgegroeid tot een van 's werelds grootste muziekstreamingdiensten.
Het muziekstreamingplatform heeft 175 miljoen maandelijkse luisteraars en 75 miljoen maandelijkse geabonneerde gebruikers over de hele wereld. Dit succes, zo lijkt het, werd voornamelijk bereikt door het aanbieden van een uitstekende freemium muziekstreamingservice. Laten we zelf eens kijken of dit waar is.
De lay-out van de site kan in eerste instantie een beetje verwarrend zijn. Het maakt gebruik van een meer rommelige aanpak dan andere muziekstreamingservices en is vergelijkbaar met SoundCloud omdat het veel functies heeft die niet op andere platforms te vinden zijn. Na enige tijd de site te gebruiken, wordt het echter gemakkelijk om te navigeren. Net als bij elk ander platform.
Een van de redenen voor de rommel op Sound Cloud is dat, zoals ik eerder kort heb aangestipt, Sound Cloud meer is dan alleen een site voor het streamen van muziek. Het is een hybride streamingdienst en sociaal netwerk, wat betekent dat ze veel gegevens en functies hebben om te proberen op één pagina te passen. De manier waarop ze ervoor hebben gekozen om dit te doen, is door hun muziekstomende functies in het midden van de pagina te plaatsen, hun sociale netwerkfuncties aan de rechterkant en een altijd aanwezige muziekspeler onderaan de pagina. Dit maakt het handig en niet in de weg.
In het midden van de pagina is er een lijst met nieuw uitgelichte muziek, een sectie waarmee je door Sound Cloud-hitlijsten kunt bladeren op genre, topafspeellijsten, enkele voorgestelde nummers op basis van je luistergewoonten, een nieuwkomhoek (meestal gewijd aan grotere artiesten) en trending nummers die je kunt bekijken. In het gedeelte sociale netwerken van uw startpagina vindt u suggesties voor wie u moet volgen en uw eigen luistergeschiedenis. Er is veel aan de hand zoals ik al zei, maar als je er eenmaal aan gewend bent, is het niets om je over te laten intimideren.
Gratis versie voor fans; Pro-versie voor serieuze artiesten
Laten we daarom een ander probleem aanpakken dat ik eerder naar voren heb gebracht met betrekking tot Sound Cloud dat voornamelijk gericht is op artiesten. Dit wil niet zeggen dat er niet meer dan genoeg zal zijn om van te genieten als luisteraar. Als u echter van plan bent om Sound Cloud als een casual fan te gebruiken, hoeft u waarschijnlijk niet te upgraden naar een betaald account. Geniet gewoon gratis van de site zonder noemenswaardige problemen die uw ervaring zullen verslechteren.
Als u echter een artiest bent en overweegt een Sound Cloud-account aan te maken, raad ik u ten zeerste aan om met het Sound Cloud Pro Unlimited-account te gaan. Het kost een beetje meer dan bijvoorbeeld Spotify elke maand - het is $ 12 per maand, jaarlijks gefactureerd, of $ 16 per maand maandelijks gefactureerd. Goedkoop is het dus zeker niet. Maar als je een muzikant bent en serieus bent om je ambacht en carrière naar een hoger niveau te tillen, is de kans groot dat het een waardige investering is. SoundCloud is immers verantwoordelijk geweest voor het lanceren van tal van succesvolle artiestencarrières.
Met een Sound Cloud Pro-lidmaatschap kunt u een onbeperkte hoeveelheid van elk type audio uploaden. U kunt ook releases plannen, in de schijnwerpers van Sound Cloud worden geplaatst (AKA meer bekendheid krijgen), kortingen krijgen op industriestandaard tools en software, inkomsten genereren met uw tracks en profiteren van exclusieve Sound Cloud-promotiemogelijkheden, en uw releases distribueren over alle belangrijke streamingplatforms, allemaal via Sound Cloud. In wezen biedt het kopen van een Sound Cloud Pro-account alle functies van een platenlabel met de extra vrijheid om onafhankelijk te blijven. Als je serieus bent om je muziekcarrière naar een hoger niveau te tillen, raad ik je ten zeerste aan om naar Sound Cloud Pro te kijken.
Als je echter niet zo bezig bent met het laten groeien van je eigen muziekcarrière, dan is de gratis versie van Sound Cloud misschien perfect voor jou. Je zult in staat zijn om tonnen muziek te ontdekken, commentaar te geven op liedjes van mensen, je favoriete artiesten te volgen en zelfs directe berichten te sturen om je waardering te tonen.
Meer dan 165 miljoen nummers!
Oh, over muziekstreamingplatforms gesproken, Sound Cloud is misschien wel de grootste ter wereld. Terwijl Spotify 30 miljoen nummers heeft, Apple Music 45 miljoen en Tidal 60 miljoen; geen van hen komt in de buurt van de concurrentie met de hoeveelheid van SoundCloud. Met 125 miljoen nummers waaruit je kunt kiezen, kom je nooit nieuwe nummers tekort om naar te viben. Plus natuurlijk dat er voortdurend nieuwe nummers worden toegevoegd aan Sound Cloud; dus dat aantal zal zeker nog hoger zijn tegen de tijd dat u uw account aanmaakt.
Alles bij elkaar genomen is SoundCloud misschien niet de handigste of gemakkelijkst te navigeren muziekstreamingservice die er is, maar het is zeker de grootste. Het bevat muziek van al je favoriete grote artiesten, evenals talloze nummers van underground en opkomende acts waar je nog niet over hebt gehoord.
Als u op zoek bent naar een enorme muziekstreamingservice met de toegevoegde bonus van een sociaal netwerk, is de gratis versie van SoundCloud perfect voor u. SoundCloud Pro ($ 14 per maand) helpt je te groeien als artiest en je muziekcarrière naar een hoger niveau te tillen. Hoe dan ook, SoundCloud is een geweldige bron voor zowel fans als artiesten.